ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης της ΟΛΜΕ στις 12 Απριλίου

Ειδήσεις

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης της ΟΛΜΕ στις 12 Απριλίου

Στο πλευρό της ΟΛΜΕ τάσσεται η ΑΔΕΔΥ μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, σχετικά με την 24ωρη απεργία των καθηγητών της Β’ θμιας εκπαίδευσης στις 12 Απριλίου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΟΛΜΕ, εκτιμά ότι το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για «τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» είναι σε αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση.

Η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικούσε πάντα την αυτονομία του Λυκείου και τη διασφάλιση του μορφωτικού του χαρακτήρα για όλα τα παιδιά. Προϋπόθεση είναι να μην συνδέεται το Λύκειο με τις πανελλαδικές εξετάσεις και το σύστημα πρόσβασης στην Γ/θμια εκπαίδευση. Είμαστε αντίθετοι στη διεύρυνση των μορφωτικών και κοινωνικών ανισοτήτων και στην ενίσχυση της παραπαιδείας λόγω των νέων εξεταστικών διαδικασιών για την απόκτηση του απολυτηρίου και του εντεινόμενου ανταγωνισμού για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Eπίσης η Συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων τονίζει ότι: «Είμαστε αντίθετοι στη συρρίκνωση της γενικής εκπαίδευσης του Λυκείου, στη δραματική μείωση των γνωστικών του αντικειμένων, στη μετατροπή του σε προθάλαμο για την Ανώτατη εκπαίδευση και στην αποδόμηση του μορφωτικού του χαρακτήρα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα άμεση απόσυρση του σχεδίου Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο και καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και σωματείων του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στο απεργιακό συλλαλητήριο την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, ώρα 12:00, στα Προπύλαια, καθώς και τα συνδικαλιστικά στελέχη της Θεσσαλονίκης να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα, ώρα 12:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου».

www.ert.gr