Εγκαίνια νέων εργαστηρίων στο 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Γ΄ Αθήνας

Ειδήσεις

Εγκαίνια νέων εργαστηρίων στο 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Γ΄ Αθήνας

Το μεταλυκειακό έτος μαθητείας είναι για την Ελλάδα είναι ένας νέος θεσμός που προετοιμάζει τον/τη νέο/νέα απόφοιτο/η του εΠΑΛ για την ομαλή μετάβαση από την εκπαίδευση στο επάγγελμα, προσφέροντας του εργασιακή εμπειρία και εξοικείωση με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Έτσι λοιπόν, τα εΠΑΛ της χώρας συνεχώς εκσυγχρονίζονται προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής.

Με αυτόν τον στόχο, το 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Γ΄ Αθήνας εγκαινιάζει το νέο και απόλυτα σύγχρονο εργαστήριο Κομμωτικής Τέχνης, την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 19:30. Την ίδια ημέρα παρουσιάζεται επίσης το πλήρως ανακαινισμένο εργαστήριο Αυτοκινήτου και τρία εργαστήρια Πληροφορικής και Δικτύων.

Τι είναι τα εργαστηριακά κέντρα (ΕΚ)

Τα Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) είναι αυτόνομες σχολικές μονάδες στις οποίες υπάγονται περισσότερα του ενός ΕΠΑΛ που αναλαμβάνουν για λογαριασμό τους την εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών τους.

Στα ΕΚ εκπαιδεύονται και οι καταρτιζόμενοι των ΔΙΕΚ (δημοσίων ΙΕΚ), καθώς και εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου αυτοί να αποκτήσουν γνώσεις στις ΤΠΕ, και να πιστοποιηθούν σχετικά.

Το 5ο ΕΚ Γ΄ Αθήνας βρίσκεται στο Περιστέρι στην Κηπούπολη και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κάνει μια τεράστια προσπάθεια ανανέωσης, ανακαινίζοντας και δημιουργώντας εργαστήρια ευρωπαϊκών προτύπων.

www.ert.gr