Θριάσιο νοσοκομείο: Συμμετοχή στη στάση εργασίας στις 11 Απριλίου

Ειδήσεις

Θριάσιο νοσοκομείο: Συμμετοχή στη στάση εργασίας στις 11 Απριλίου

Τη συμμετοχή τους στην Παναττική Στάση Εργασίας (7 π.μ. – 3 μ.μ.) την Πέμπτη 11 Απριλίου και στη συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) στις 9 π.μ. ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι:

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με άμεση καταβολή του επιδόματος Πάσχα. -Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των συναδέλφων με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις
-Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων(διαβάστε το πλήρες κείμενο) το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο: «Βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες από τις ελλείψεις προσωπικού και την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Εντατικοποίηση για εμάς, ταλαιπωρία για τους ασθενείς και δυσκολίες στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό, είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 43 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, με αποτέλεσμα δύο νοσηλευτές ανα βάρδια (ή και ένας σε ορισμένες περιπτώσεις) να έχουν την ευθύνη για τριάντα ή περισσότερους ασθενείς ή ένας τραυματιοφορέας να πρέπει να καλύψει την «κίνηση» όλων των κλινικών. Στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία, παραμένει η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων και οι ελλείψεις στα αντίστοιχα τμήματα καλύπτονται προσωρινά με εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ, επικουρικούς και πρακτικάριους.

Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις στην ιατρική υπηρεσία, με αποτέλεσμα γιατροί να αναγκάζονται να πραγματοποιούν περισσότερες εφημερίες από όσες προβλέπονται (με αποτέλεσμα τη δική τους συνεχιζόμενη καταπόνηση και επιπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας) και να παραβιάζεται συστηματικά η υποχρεωτική χορήγηση ρεπό μετά από εφημερία. Υπάρχουν επίσης κλινικές, που ορισμένες μέρες κάθε μήνα, σε ενεργή εφημερία παραμένει μόνο ειδικευόμενος γιατρός».

www.ert.gr