Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου και Πολάκη στοιχειοθετούν τη σκευωρία (audio)

Ειδήσεις

Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου και Πολάκη στοιχειοθετούν τη σκευωρία (audio)

Στη Βουλή θα έχουμε όλα τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν τα περί πολιτικής σκευωρίας και πολιτικής φούσκας. Οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου και Πολάκη στοιχειοθετούν και διαμορφώνουν την πεποίθηση της σκευωρίας, τόνισε ο Τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή ο κ. Κουμουτσάκος, αφού επεσήμανε ότι πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη Βουλή για σκάνδαλο Novartis, με διεθνείς διαστάσεις, δήλωσε ότι δέκα πρόσωπα μπήκαν σε ένα κάδρο βαριάς κατηγορίας, αποδομητική για την προσωπικότητά τους και για την πολιτική τους πορεία. «Αυτό κράτησε ενάμιση χρόνο, η λοιδορία, οι σκιές η λάσπη και ξαφνικά τέσσερις αθωώνονται, λέγεται ότι και για άλλους τέσσερις θα γίνει το ίδιο, και εν πάση περιπτώση, ο  μεγάλος θόρυβος και μεθόδευση έχουν καταρρεύσει».

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η  αξιωματική αντιπολίτευση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις «δεν μπορεί να σιωπήσουν μπροστά σε όσα  γίνονται περιμένοντας την κατάληξη της υπόθεσης. Δεν μπορεί να κατηγορούνται τα πολιτικά κόμματα γιατί αντιδρούν στις μεθοδεύσεις, είναι αντιδημοκρατικό, είναι άδικο και μη ρεαλιστικό. Η κυβέρνηση επεδίωκε την αντίδραση γιατί επενδύσει στην πολιτική πόλωση και τον διχασμό, γιατί έτσι μπορεί να της επιτρέψει να συγκρατήσει κάποιες από τις δυνάμεις της».

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, τη μεγαλύτερη και σοβαρότερη πρόκληση που έχει είναι να μην απογοητεύσει το λαό και να παράγει πολύ γρήγορα έργο. Ταυτόχρονα όμως, τόνισε, «δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν συνέβησαν, όλα όσα έχουν γίνει, όταν στοχοποιηθήκαμε παραταξιακά, λοιδορηθήκαμε και υβριστήκαμε, δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες, εάν υπήρξε πράγματι σκευωρία».

Ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε ότι « τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών θα είναι τέτοια που η κυβέρνηση εκούσα, άκουσα θα εξαναγκαστεί σε εκλογές. Μάλιστα όλα δείχνουν, ότι αυτές οι εκλογές, όταν  και όποτε γίνουν, θα είναι εκλογές κατάρρευσης, γιατί θα έχει προηγηθεί η μεγάλη της ήττα στις άλλες εκλογές. Το ενδεχόμενο να μην γίνουν και οι εθνικές εκλογές εντός του Μαΐου, είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού τεράστιου πολιτικού ρίσκου που μπορεί να ανατρέψει ακόμα και το σχέδιό του να παραμείνει ο δεύτερος πυλώνας του πολιτικού συστήματος. Θα είναι τόσος εξασθενημένος που και αυτός ο ρόλος θα αμφισβητηθεί μετά τις εκλογές και τη μεγάλη ήττα».

Ο κ. Κουμουτσάκος  τόνισε ότι προσωπικά θα ήθελε και θα ευχόταν «να περάσουμε σε φάση ωριμότητας της πολιτικής αντιπαράθεση και να πάμε σε εκλογές με τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη μαζί με τα εθνικά θέματα, αφού στην περιοχή έχουμε κοσμογονικές εξελίξεις, τίποτα από αυτά δεν θα  συζητήσουμε, για τι όλα θα υποταχθούν σε δηλητηριώδη πολιτική ατμόσφαιρα ακραίου διχασμού. Η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει την οξεία πόλωση».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπαλτατζή

www.ert.gr