Πάτρα: Η Γαλλική Δημοκρατία παρασημοφόρησε την υπεύθυνη του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας

Ειδήσεις

Πάτρα: Η Γαλλική Δημοκρατία παρασημοφόρησε την υπεύθυνη του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας

«Ιππότης του Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων» (Chevalier dans l’ ordre des Palmes académiques», χρίστηκε η Πένυ Θεολόγη – Γκούτη, υπεύθυνη του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σε τελετή που φιλοξενήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα.

Πρόκειται για την ύψιστη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας, η οποία αποφασίστηκε με το από 12 Ιουλίου 2022 Διάταγμα της Πρωθυπουργού της Γαλλίας για τη συμβολή της κας Θεολόγη – Γκούτη στη διάδοση του Γαλλικού Πολιτισμού και των Επιστημών μέσω των δράσεων του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας, καθώς και για την αριστεία της συνεργασίας της με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας στην Αθήνα και την Πάτρα.

Την απονομή του παρασήμου εκ μέρους του γαλλικού κράτους στην κα Θεολόγη-Γκούτη έκανε, ο Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, Nicolas Eybalin.

Στην τελετή παρασημοφόρησης χαιρέτησαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής, Χρήστος Μπούρας, ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο διευθυντής του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας καθηγητής, Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας και η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, Τέτη Χατζηνικολάου.

Την εκδήλωση συντόνισε η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στην Πάτρα, Γεωργία Πετροπούλου-Conan. Μετά την επίσημη τελετή, ακολούθησε δεξίωση με συνοδεία ζωντανής γαλλικής μουσικής από την Ιόνια Ορχήστρα.

 

www.ertnews.gr

Πηγή: https://www.ertnews.gr/news/eidiseis/politismos/