Το Γκραν Πρι της Ισπανίας στην ΕΡΤ SPORTS και τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ

Ειδήσεις

Το Γκραν Πρι της Ισπανίας στην ΕΡΤ SPORTS και τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ

Υπάρχει ένα ρητό στη Φόρμουλα 1 που λέει ότι η σεζόν δεν ξεκινάει πραγματικά παρά μόνο όταν ξεκινήσει η σειρά των αγώνων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, η οποία εδώ και πολλά χρόνια αρχίζει με το Γκραν Πρι της Βαρκελώνης. Ρητό που η Ferrari, μετά από τα τέσσερα συνεχόμενα 1-2 της Mercedes στους εναρκτήριους αγώνες της φετινής χρονιάς, θα ελπίζει να ισχύει στο ακέραιο.

Η Scuderia ήταν μακράν η ταχύτερη στις χειμερινές δοκιμές που έγιναν στην πίστα της Βαρκελώνης και λογικά θα υπέθετε κάποιος ότι το Ισπανικό Γκραν Πρι θα μπορούσε να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αρχή της αντεπίθεσής της. Από τις δοκιμές του Φεβρουαρίου όμως έχουν περάσει δέκα εβδομάδες και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την άνοιξη στην πίστα του Μονμελό είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που συνάντησαν εκεί οι ομάδες μέσα στο καταχείμωνο. Το να θεωρήσει λοιπόν κάποιος ότι η Ferrari απλά θα επαναλάβει τη φόρμα των χειμερινών δοκιμών και θα «εξαφανιστεί» από τους διώκτες της την ημέρα του αγώνα, θα ήταν έωλο. Η ιταλική ομάδα το γνωρίζει βέβαια πολύ καλά αυτό και γι’αυτό στη Βαρκελώνη θα έχει φέρει, δύο αγώνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, την πρώτη βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα της καθώς και τις αεροδυναμικές αλλαγές που εισήγαγε στο στο Μπακού. Αεροδυναμικές όμως και άλλες αλλαγές, θα έχουν φέρει όλες οι κορυφαίες ομάδες, καθώς εδώ και χρόνια, το ισπανικό Γκραν Πρι είναι το μέρος όπου παραδοσιακά κυκλώνουν στο ημερολόγιο για να παρουσιάσουν τις πρώτες μεγάλες βελτιώσεις της χρονιάς. Συνεπώς, όποιος νομίζει ότι η Ferrari θα κάνει «περίπατο» στη Βαρκελώνη ή ότι η Mercedes θα έρθει στην Ισπανία με σταυρωμένα τα χέρια, το λιγότερο, θα εκπλαγεί.

Και βέβαια, δεν θα πρέπει να βγάζει κανείς εκτός εξίσωσης την συνεχώς βελτιούμενη Red Bull η οποία, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, ήταν ταχύτερη της Ferrari σε συνθήκες αγώνα στο προηγούμενο Γκραν Πρι στο Αζερμπαϊτζάν…

Οι ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές καθώς και ο αγώνας του Γκραν Πρι της Ισπανίας θα μεταδοθούν ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡT SPORTS και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Σημειωτέον, ότι το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.ά.).

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr» και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

ΩΡΑΡΙΑ ΑΓΩΝΑ

Γκραν Πρι Ισπανίας

Παρασκευή 10 Μαΐου:

· Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:30
· Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:30

Σάββατο 11 Μαΐου:
· Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00
· Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 12 Μαΐου:
· Αγώνας: 16:10 (σύνδεση από 15:50)

sports.ert.gr.